Palvelumme

Psykiatrinen tukihenkilötoiminta

Tavoitteena on auttaa lasta/nuorta tunnistamaan itsensä paremmin suhteessa ympäröivään maailmaan. Tukihenkilö toimii valmentajana ja oppaana lapsen/nuoren kasvaessa ja kohdatessa uusia haasteita kotona, koulussa tai vapaa-ajalla. Teemme tiivistä yhteistyötä huoltajien ja sidosryhmien kanssa.

Yleensä tukihenkilötapaamisia on kerran viikossa ja ne ovat kestoltaan noin 90 minuuttia. Mahdollista on myös tiiviimpi työskentely.

 

Terapeuttinen perhetyöskentely

Tavoitteena on auttaa perhettä tunnistamaan nykyinen elämäntilanne ja sen mukanaan tuomat haasteet. Tapaamisissa mietitään keinoja perheen tilanteen helpottamiseksi. Toiminta on perhettä kunnioittavaa ja perheen omia voimavaroja hyödyntävää ja perustuu molemminpuoliseen vahvaan luottamukseen.

 

Koulu- ja päiväkotiyhteistyö

Tavoitteena on lisätä ymmärrystä lapsen/nuoren tilanteesta ja suunnitella yhdessä erilaisia keinoja arjen helpottamiseksi. Yhteistyötä tehdään verkostopalavereissa ja tarvittaessa jalkaudumme lapsen tueksi kouluun tai hoitopaikkaan. Opettajan kanssa mietitään lapsen tapaa oppia ja kokea koulumaailmaa.

 

Toiminnalliset ryhmät

Tavoitteena on kehittää sosiaalisia taitoja kahden tai kolmen lapsen ryhmissä. Ryhmätoiminta mahdollistaa pidemmät tapaamiset ja haastaa lasta jakamaan aikuisen huomiota ja tekemään yhteistyötä toisten lasten kanssa.


Asiakkaidemme sanomaa:

Meillä on hauskaa yhdessä!

“Parasta on päästä tekemään erilaisia asoita yhdessä - kuten mennä kiipeilemään.”

— Ville, 15v.

Erityisosaaminen on ensiluokkaista.

“Ongelmat koulussa ovat selvästi vähentyneet ja koulunkäynti helpottunut.”

— Opettaja

Kokenut tukihenkilö toi avun.

“Voimme nyt elää tavallista perhe-elämää jatkuvan taistelun sijaan.”

— Äiti